Κυπριακό

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:

Το Κυπριακό αποτελεί εξ’ολοκλήρου πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζήτημα καταπάτησης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων(εκτοπισμός 200 000 Ελλήνων από τις εστίες τους, διάπραξη διεθνούς εγκλήματος εποικισμού, παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων εγκλωβισμένων, μη εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων, μη εφαρμογή των τριών βασικών ελευθεριών: διακίνησης εγκατάστασης, ιδιοκτησίας) από ένα ξένο κράτος-μέλος του ΟΗΕ, την Τουρκία.

Εμείς ως Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ έχουμε ξεκάθαρη θέση, απορρίπτουμε αταλάντευτα οποιαδήποτε λύση η οποία έχει ως βάση της τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, σε αντίθεση με τις κομματικές φοιτητικές παρατάξεις στα Ιωάννινα (Πρωτοπορία, Προοδευτική, Αγώνας), οι οποίες ακολουθώντας τη γραμμή των κομμάτων τους, ασπάζονται ως βάση λύσης του Κυπριακού Προβλήματος την ομοσπονδία.

Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Κύπρο γιατί για να υπάρξει ομοσπονδία θα πρέπει να υπάρχουν πέραν του ενός, ανεξαρτήτων, αυτόνομων και αναγνωρισμένων κρατών ώστε να αποτελούν μια και μοναδική κρατική υπόσταση, διεθνή προσωπικότητα και να διαθέτουν κοινό σύνταγμα και εσωτερικό δίκαιο. Εκ των πραγμάτων, στην Κύπρο αυτό δεν είναι εφαρμόσιμο γιατί μόνο ένα κράτος υπάρχει και αυτό είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Επομένως, οποιαδήποτε ομοσπονδιακή λύση προϋποθέτει την αναγνώριση του εκτρώματος που λέγεται Ψευδοκράτος.

Η λύση αυτή, που γίνεται από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς είναι ξεκάθαρα αντιδημοκρατική, γιατί εξισώνει το 18% των Τουρκοκυπρίων με το 82% των Ελληνοκυπρίων. Εμείς ως Ελληνοκυπριακή πλευρά αποδεχτήκαμε την πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, κάτι που είναι πέρα για πέρα αντιδημοκρατικό. Χαρακτηριστικές είναι οι παραχωρήσεις του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Χριστόφια, με την σταθμισμένη ψήφο και την εκ περιτροπής τουρκική προεδρία. Επίσης, η αυτή η προτεινόμενη μορφή λύσης είναι βαθύτατα ρατσιστική αφού διαχωρίζει τον πληθυσμό σε γεωγραφικές ζώνες με βάση εθνικά και θρησκευτικά κριτήρια, εξού και ο όρος διζωνική.

Με τη ΔΔΟ, δεν προβλέπεται επιστροφή όλων των νόμιμων κατοίκων στις ιδιοκτησίες τους στην κατεχόμενη γη μας. Παράλληλα νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και παραβλέπει τα διάφορα εγκλήματα της Τουρκίας, με κυριότερο το διεθνές έγκλημα πολέμου που είναι ο εποικισμός, αφού σε κάθε ομοσπονδιακή λύση προβλέπεται η παραμονή αριθμού εποίκων. Είναι γνωστή η άνευ διαπραγμάτευσης παραχώρηση του κ. Χριστόφια των 50 000 εποίκων. Αυτή η λύση δεν κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα(πολιτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά) και τις βασικές ελευθερίες των κατοίκων του νησιού.  Δεν εφαρμόζεται το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και οι βασικές αρχές του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Ως εκ τούτου, εμείς ως μια καθαρά δημοκρατική, αντιομοσπονδιακή και πατριωτική κίνηση δεν θα μπορούσαμε επ’ουδενί να δεχθούμε καμιά λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Απαγκίστρωση από τα πλαίσια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
  • Απόσυρση ΟΛΩΝ των τουρκικών στρατευμάτων
  • Αποχώρηση ΟΛΩΝ των εποίκων, από τη στιγμή που ο εποικισμός θεωρείται διεθνές έγκλημα πολέμου.
  • Επιστροφή ΟΛΩΝ των προσφύγων στα σπίτια τους.
  • Εξακρίβωση της τύχης ΟΛΩΝ των αγνοουμένων των οποίων η τύχη αγνοείται από το 1974.
  • Αποκατάσταση ΟΛΩΝ των περιουσιών των προσφύγων.
  • Αποτροπή ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρώπη.
  • Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, αλλά και των ψηφισμάτων και δικαστικών αποφάσεων υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ:

Από την 1η Μαΐου του 2004, η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επ’ολοκλήρου της νήσου. Παρόλα αυτά ένεκα της τουρκικής κατοχής του 36% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορούν να ελεχθούν από την Κυβέρνηση. Με την είσοδο της Κύπρου στην Ε.Ε. εμείς ως Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ πιστεύουμε πως δημιουργούνται νέα, ευνοϊκά για τη δική μας πλευρά δεδομένα και θεωρούμε ότι το Κυπριακό πρέπει να επανατοποθετηθεί στις σωστές του βάσεις, δηλαδή ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Άρα, απαιτείται τροποποίηση των διαδικασιών επίλυσης με την ενεργό συμμετοχής της Ε.Ε. και την ιδιαίτερη συνδρομή της Ελλάδας. Η άμεση διακοπή των συνομιλιών με το κατοχικό καθεστώς είναι απαραίτητη γιατί ουσιαστικά δίνουμε υπόσταση και αναβαθμίζουμε το πολιτικό status του ψευδοκράτους.

Επομένως προτείνουμε:

1.      Την επανασύσταση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος(ΕΑΔ) μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου και την ανασυγκρότηση της Εθνικής Φρουράς ώστε η Άμυνα να καταστεί ξανά ένα από τα διαπραγματευτικά μας όπλα.

2.      Η αναζήτηση του Ελληνισμού, συμμαχιών, τόσο εντός της Ε.Ε. αλλά και εκτός αυτής έτσι ώστε να αξιοποιηθεί άμεσα η ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως πλήρους μέλους της Ε.Ε.

3.      Χάραξη μακρόπνοης στρατηγικής όσον αφορά το Κυπριακό Πρόβλημα μεταξύ των εκάστοτε Κυβερνήσεων Ελλάδος-Κύπρου, με στόχο την εκπλήρωση των διεκδικήσεών μας.

4. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εθνική ομοψυχία αλλά και το υψηλό εθνικό φρόνημα του λαού, έτσι ώστε να αναδειχθούν και οι κατάλληλοι ηγέτες οι οποίοι θα καθοδηγήσουν το λαό στο δύσκολο δρόμο που οδηγεί στην ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, η οποία αποτελεί τη μοναδική, ρεαλιστική, δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>