Δ/Ζ – Δ/Κ Ομοσπονδία

ΟΡΙΣΜΟΣ: με τον όρο ομοσπονδία εννοούμε το είδος της πολιτειακής οργάνωσης η οποία βασίζετε στην παραχώρηση περιορισμένης αυτονομίας σε επιμέρους περιφέρειες που συντονίζονται από μια ισχυρή κεντρική κυβέρνηση.
Τα σημαντικότερα δομικά στοιχεία που εμπεριέχονται σε κάθε ομοσπονδιακό σχέδιο που κατά καιρούς κατατέθηκε είναι πανομοιότυπα με μοναδική διαφορά ότι λόγο της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας διαφοροποιούνται τα ψηλά γράμματα.

Α) ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ:

Βάσει των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού συμβουλίου 1989 και όλων των κατατεθέντων σχεδίων και συμφωνιών προκύπτει το εξής: η Κύπρος θα αποτελεί μια ανεξάρτητη ενωμένη Δημοκρατία, με την μορφή αδιάλυτου συνεταιρισμού σε μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση και δύο ισότιμες συνιστώσες πολιτείες, την Ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή. Η Κύπρος ως μέλος του ΟΗΕ θα έχει μια ενιαία, διεθνή νομική προσωπικότητα και κυριαρχία.

Β) ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

Η Εθνική Φρουρά διαλύετε εντός εικοσιτετραώρου και ακολουθεί σταδιακή αποστρατικοποίηση μέχρι την πλήρη αποχώρηση. Αντίθετα η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων εναπόκειται στην καλή θέληση (;) της τουρκίας.

Γ) ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ:

Σε όλα τα σχέδια ισχύει η καταστροφική Συνθήκη Εγγυήσεως Ελλάδας-Τουρκίας-Βρετανίας με από κοινού ή και μονομερή επέμβαση.

Δ) ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ:

Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανά το παγκόσμιο αφορούν στην Ελεύθερη διακίνηση, εγκατάσταση και περιουσία του ατόμου. Με την ομοσπονδία καταπατώνται όλα ανεξαιρέτως τα ανθρώπινα μας δικαιώματα.

1. Περιορισμός των βασικών ελευθεριών αφού τίθενται προς διαπραγμάτευση.

2. Όσον αφορά τον αριθμό επιστροφής και εγκατάστασης των εκτοπισθέντων Ε/κ

προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες θα γίνετε με ποσοστά(ως εκ τούτου ποτέ δεν θα επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους). Σε αρκετές περιπτώσεις οι ελάχιστοι πρόσφυγες που θα επιστρέψουν στα σπίτια τους θα είναι υπό τουρκική διοίκηση και ενταγμένοι στις πολιτειακές δομές του τουρκικού μορφώματος(κράτους).

3. Νομιμοποίηση των Τούρκων εισβολέων και εποίκων ως «μετανάστες» και πλήρη αποζημίωση σε αυτούς από την ομόσπονδη πολιτεία (οι κατακτητές μας όχι μόνο δεν θα πληρώσουν αλλά θα πληρωθούν).

4. Σε όλα τα σχέδια, ταύτιση των επιστρεφόμενων περιοχών (π.χ. περιοχή της Μόρφου και των Βαροσίων 29% της κυπριακής επικράτειας υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση).

Ε) ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ:

Αποτελούν λειτουργίες που αφορούν το Ομοσπονδιακό κράτος. Το κάθε συνιστών κρατίδιο, έχει την δική του κυβέρνηση, βουλή, δικαστήριο, δημόσια διοίκηση , αστυνομία κτλ.

Ζ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΤΥΧΕΣ :

Το ομοσπονδιακό κράτος, θα αναλάβει την ισότιμη κοινοτική ανάπτυξη και την εξίσωση του βιοτικού επιπέδου . Το κόστος της λύσης όπως υπολογίστηκε , φτάνει τα 27 000000000 (δις) ευρώ. Το ομοσπονδιακό κράτος θα αναλάβει την αποζημίωση των προσφύγων που δεν θα επιστρέψουν στις εστίες τους .

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ .

  1. Η Κύπρος υποχρεούται να στηρίξει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε.
  2. Η κυπριακή δημοκρατία, καθώς και η Ε.Φ διαλύονται εντός 24ωρου ενώ η αποχώρηση του κατοχικού στρατού εναπόκειται στην καλή θέληση της τουρκίας .
  3. Το νέο ομοσπονδιακό κράτος που δημιουργείτε δεν είναι κυρίαρχο, καθώς ισχύει η συνθήκη εγγυήσεως .Επίσης η τελική ετυμηγορία για όλες τις συνταγματικές ρυθμίσεις   εναπόκειται σε τρίτους .(Ανώτατο Δικαστήριο).
  4. Το ψευδοκράτος νομιμοποιείται  και εδραιώνεται η διχοτόμηση. Ο ψευδοπρωθυπουργός του ψευδοκράτους εξισώνεται με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας , ενώ όλες ανεξαιρέτως οι πολιτειακές δομές του ψευδοκράτους νομιμοποιούνται.
  5. Η Βρετανία εξακολουθεί να διατηρεί κυρίαρχες βάσεις και απαγορεύονται ρητά οι οποιοιδήποτε διεθνείς δικαστικοί αγώνες εναντίων τους .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>