Δελτία Τύπου

Η επέτειος του ηρωικού «ΟΧΙ»

 27 Οκτωβρίου 2011

Σε μια περίοδο όπου η δημοκρατία και οι ανθρώπινες ελευθερίες φαλκιδεύονται όχι μόνο στην κύπρο αλλά και σε ολόκληρη την ευρώπη,μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα που εκπέμπει η επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ των απανταχού Ελλήνων,απέναντι στα αρρωστημένα σχέδια των φασιστικών δυνάμεων του Μουσολίνι.Σε αυτό το σημείο,είναι απαραίτητο για όλους εμάς να γνωρίζουμε για ιστορικούς και μη λόγους την συγκλονιστική συμμετοχή των Ελλήνων της Κύπρου στο μέτωπο της Πίνδου.Τέτοια μέρα πριν 71 χρόνια,ένα αυθόρμητο κύμα ξέσπασε στην Κύπρο..Σχεδόν σε όλα τα σπίτια αναρτήθηκε η γαλανόλευκη σημαία παρά την απαγόρευση που είχαν επιβάλλει οι άγγλοι αποικιοκράτες.Το ΟΧΙ της Ελλάδας στην πανίσχυρη Ιταλία αντήχησε δυνατά στις καρδιές των Κυπρίων.Χιλιάδες άντρες και γυναίκες,έψαχναν τρόπο να καταταγούν και να πολεμήσουν στο πλευρό της Ελλάδας,όπως έκαναν οι πρόγονοί τους στην επάνασταση του 1821, όπως έκαναν στον ατυχή πόλεμο του 1897,όπως έκαναν και στους Βαλκανικούς πολέμους.Ο λαός της Κύπρου πήρε πρόθυμα τη σκυτάλη της ιστορίας.Ενδεικτικά,6.000 Κύπριοι εθελοντές εντάχθησαν στο πλευρό της Μητέρας πατρίδας,μεταξύ των οποίων 800 γυναίκες,ενώ αναφέρεται ότι τουλάχιστον 350.000 λίρες συγκεντρώθηκαν για να αποσταλούν στον αγωνιζόμενο ελληνικό στρατό,καθώς και 15.000! δαχτυλίδια αρραβώνων από ανθρώπους που θέλησαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

Ερχόμενοι στο σήμερα,είμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά προκλήσεων και εξελίξεων στο μόνιμο πρόβλημα που ταλανίζει τις ψυχές μας.Πριν από μερικές μέρες,η Τουρκία μαζί με τους τουρκοκυπρίους αποφάσισαν να καθορίσουν αυτοβούλως την δική τους ΑΟΖ,μια ‘συμφωνία’ άκυρη και άνευ προηγουμένου,που αντίκειται στο Διεθνές δίκαιο και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.Η ολοένα αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα,μας προιδεάζει για το τι πρόκειται να επακολουθήσει το επόμενο διάστημα,όπου και θα αρχίσει το ‘πάρε-δώσε’ της πατρίδας μας στις συνομιλίες..Παράλληλα με το διαχρονικό κυπριακό πρόβλημα,διαπιστώνουμε τον οικονομικό πόλεμο που έχουν κηρύξει οι αιμοδιψείς αγορές απέναντι στις κοινωνίες,θέλοντας να κάνουν πράξη το όραμα του Χίτλερ για οικονομική κατοχή.Είναι επομένως προφανές,ότι το μήνυμα της επετείου του ΄ΟΧΙ στην παρούσα χρονική στιγμή,έχει διττό χαρακτήρα.Αφενός,η αντίσταση του ελληνισμού στις φασιστικές ορέξεις των δυνάμεων του άξονα και η επίτευξη του ιστορικού ανδραγαθήματος και την αναγνώρισή του ως Έπους,αποτελεί ψυχική και αγωνιστική παρακαταθήκη για όλους εμάς τους νέους και τις νέες που θέλουμε να αντισταθούμε…Αυτό το ΌΧΙ,σαν άξιοι κληρονόμοι των προπατορικών επιταγών,πρέπει και εμείς να αντιτάξουμε στις επιβουλές της Τουρκίας..Το ΌΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940,να υποδαυλίσει το δικό μας ΟΧΙ στον ενδοτισμό και την ηττοπάθεια,ΌΧΙ στο ξεπούλημα της Κύπρου μας απο τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου που προωθούν το εξάμβλωμα της διζονικής ,ΌΧΙ στις συνεχείς παραχωρήσεις,ΌΧΙ στις τραγελαφικές θέσεις των Τούρκων.Το ΌΧΙ που ακούτε βγαίνει απο τις ψυχές κάποιων λίγων νέων,φοιτητών και φοιτητριών που προσπαθούμε με κάθε μέσο να αγώνιστούμε.Δεν επιλέγουμε όλοι τον εύκολο δρόμο των παραχωρήσεων,αλλά προτιμάμε καθαρό αέρα για να αναπνέουμε,ελευθερία και αγώνα.Προτιμάμε σαν νέοι και νέες,να έχουμε ως πρότυπα όλους τους ήρωες που διαχρονικά ανέδειξε ο ελληνισμός σε όλα τα επίπεδα,από πολιτικούς ταγούς,μέχρι τον απλό ανώνυμο άγνωστο στρατιώτη,και ΄ΟΧΙ προέδρους προδότες μιας υποτιθέμενης δια-(λύσης),κανένα Χριστόφια,κανένα Αναστασιάδη,κανένα πολιτικάντη,κανένα καρεκλοκένταυρο,κανένα κομματάρχη.

Παράλληλα,θα πρέπει να αμυνθούμε σθεναρά στα σχέδια των αγορών για την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Να ανατρέψουμε το σχέδιο του Χένρι Κίσινγκερ και των υπολοίπων βαμπίρ για οικονομική αφαίμαξη των κοινωνιών,σχέδιο που μόλις ξεκίνησε και λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και που σύντομα θα λάβει διαστάσεις πανευρωπαικές.Είναι χρέος δικό μας,για το μέλλον μας,και το μέλλον των παιδιών μας,να αποτρέψουμε τις μηχανορραφίες των αγορών και των πολιτικών προσωπικών τους που δυστυχώς υπάρχουν και στην Κύπρο και που προωθούν τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και την παγκόσμια διακυβέρνηση.

Επομένως,το συνολικό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στη φοιτητιώσα νεολαία,είναι ένα μήνυμα υπερηφάνειας για τους ηρωικούς αγωνιστές της Πίνδου,και να θυμόμαστε την εθνική ενότητα με την οποία αγωνίστηκαν τότε και με την οποία εμέις σήμερα μπορούμε να διεκδικήσουμε την απελευθέρωση του νησιού μας.Να έχουμε πάντα υψωμένα τα τρόπαια του πνεύματος και τα λάβαρα της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης,η οποία αναγεννήθηκε και πλαισιώθηκε μέσα στους κόλπους του Ελληνικού Έθνους.

»Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν εξησφάλισαν οι προπάτορές μας,Όλον το Έθνος θα εγέρθην σύσσωμον.Αγωνισθήτε δια την Πατρίδα,τας γυναίκας,τα παιδιά μας και τας ιεράς παραδόσεις.ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ.

Ι.Μεταξάς

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ!

 

Η ακύρωση της άσκησης «Νικηφόρος 2011» 

Η ισοπέδωση της Κύπρου από το καθεστώς Χριστόφια, και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της Άμυνας, έρχεται ακόμη ένα πλήγμα μετά την καταστροφή στο Μαρί. Ενώ η Κύπρος διέρχεται μια κρίσιμη περίοδο, στην οποία προστίθεται το φλέγον θέμα των υδρογονανθράκων της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κυβέρνηση σε ακόμη μια έξαρση ανικανότητας ακυρώνει για ακόμη μια χρονιά τη σημαντικότερη τακτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς, «Νικηφόρος 2011».

Και ενώ το καθεστώς Χριστόφια διαφημίζει την ακύρωση της άσκησης ως κίνηση καλής θελήσεως για να εξομαλύνουν την διαπραγματευτική προσπάθεια του ξεπουλήματος της Κύπρου με τη μορφή διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, την ίδια ώρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις συνεχίζει ακάθεκτο την αναζήτηση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ. Παράλληλα, η Τουρκία εξαπολύει συνεχώς απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραβιάζοντας προκλητικώς την κρατική μας κυριαρχία.

Είναι άξιον απορίας πώς γίνεται κάτω από αυτές τις συνθήκες να ακυρώνεται η άσκηση «Νικηφόρος», κάτι που θα ενίσχυε την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς και θα έστελνε το μήνυμα στο νεο-σουλτάνο Ερντογάν πως η Κύπρος είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα νόμιμα και διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματά της.

Η Α.Φ.Κ. Τόλμη καλεί τους πολιτικούς ταγούς του τόπου να συνέλθουν από το παραλήρημα των ενδοκυπριακών συνομιλιών και των κινήσεων καλής θελήσεως με την Τουρκία και το εν Κύπρω έκτρωμά της, το ψευδοκράτος, και να κινηθούν έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η άσκηση «Νικηφόρος» με ταυτόχρονη ενίσχυση της παραμελημένης από τους απάτριδες του ΑΚΕΛ, Άμυνάς μας.

Εκ του ΔΣ,

Α.Φ.Κ. Τόλμη

Το πόρισμα Πολυβίου και ο Bismarck

 6 Οκτωβρίου 2011

Μετά από δυόμιση και πλέον μήνες, δημοσιεύθηκε χθες το πολυαναμενόμενο πόρισμα της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για τα τραγικά γεγονότα. Ο Πόλυς Πολυβίου παράδωσε χθες στον Δημήτρη Χριστόφια το πόρισμα-κόλαφος για τον Πρόεδρο και την καταστροφική διακυβέρνησή του. Σύμφωνα με τον Πολυβίου, οι θεσμικές, πολιτικές και ηθικές ευθύνες του Δημήτρη Χριστόφια είναι βαρύτατες, όπως και των αρμόδιων Υπουργών που χειρίστηκαν το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας την οργή των Αφυπνισμένων πολιτών που από την πρώτη στιγμή απαίτησαν έξω από το Προεδρικό Με-γαρο, την παραίτησή του. Τόσο οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του Χριστόφια όσον αφορά τις φιλίες του με τους δικτάτορες της οικουμένης, αλλά και η προ πολλού αποδεδειγμένη ανεπάρκεια του ως Πρόεδρος αλλά και ως πολιτικός, αποτέλεσαν τη βασική αιτία που έντυσε 12 οικογένειες στα μαύρα και έσπειρε το ενεργειακό χάος στην Κύπρο.

Περισσότερη οργή προκαλεί το γεγονός πως παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις του πως με το πόρισμα έκαστος θα αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, ο Δημήτρης Χριστόφιας εξακολουθεί μην παραιτείται από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ΑΚΕΛ να στηρίζει αυτή την στάση και να προσπαθεί να διαψεύσει το πόρισμα του κυρίου Πολυβίου. Προφανώς, η ηδονή της Προεδρικής εξουσίας έχει συνεπάρει το Χριστόφια και τους υποστηρικτές του, που αδυνατούν έστω και την εσχάτη να δείξουν την πρέπουσα αξιοπρέπεια και να παραιτηθούν και με το Χριστόφια να θέτει τον εαυτό του στη δικαιοσύνη. Με την απαράδεκτη στάση του και την παραμονή του στο Προεδρικό αξίωμα προσβάλλει τον Κυπριακό Ελληνισμό που καθημερινά απαιτεί την απομάκρυνσή του, φοβούμενος πως ο Ολετήρας της Κύπρου θα μας οδηγήσει με την ανικανότητά του(και την έλλειψη γεωγραφικών γνώσεων) σε μελλοντικές κρίσεις.

Η Α.Φ.Κ. Τόλμη καταδικάζει για ακόμη μια φορά την αναξιοπρεπή στάση του Χριστόφια και τον καλεί σε παραίτηση για να δικαστεί όπως του αρμόζει από τη δικαιοσύνη. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει για τη μνήμη των ηρώων που για χάρη του Άσαντ και του Αχμαντινεζάντ οδήγησε στο θάνατο.

Το πόρισμα όμως δεν πρέπει να εφησυχάζει τους Αφυπνισμένους πολίτες και οφείλουμε να θυμόμαστε τα λόγια του μεγάλου Γερμανού Καγκελάριου “Otto von Bismarck”: «Όποιος θέλει να ξεγελάσει τον κόσμο, λέει την αλήθεια». Ο δρόμος για τη δικαίωση απέχει μακράν και ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει με ένα πόρισμα. Οι λύκοι βρίσκονται τόσο εντός, αλλά και εκτός Προεδρικού, άρα η προσοχή μας και η επιμονή στα πιστεύω μας πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη, για να μην γίνουμε τα θύματα της εκμετάλλευσης αυτών που εποφθαλμιούν με συμφέρον τη εξουσία.

Εκ του ΔΣ,

Α.Φ.Κ. Τόλμη

 

 

Ένας χρόνος με την Α.Φ.Κ. Τόλμη

 6 Οκτωβρίου 2011

Συμπληρώθηκε πριν λίγες μέρες, ο πρώτος χρόνος ζωής της Αυτόνομης Φοιτητικής Κίνησης «Τόλμη».  Μια σημαδιακή χρονιά για την Κυπριακή φοιτητιώσα νεολαία των Ιωαννίνων, αφού για πρώτη φορά δραστηριοποιείται ΑΥΤΟΝΟΜΟ και ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ κίνημα στην πόλη μας.

Ένα κίνημα που για να εδραιωθεί διήλθε από τις Συμπληγάδες του κομματισμού και το πλήθος δυσκολιών που αντιμετωπίζει μια νέα παράταξη χωρίς την κομματική εξάρτηση που χαρακτηρίζει τις κομματικές παρατάξεις των Ιωαννίνων, με μοναδικούς συνοδοιπόρους τους συναγωνιστές μας από ανά το πανελλήνιο που ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας. Ιδιαίτερα προβλήματα προκάλεσε η φίμωση της παράταξης στις δύο Γενικές Συνελεύσεις από στοιχεία άσχετα ως προς το ΣΚΦΣΙ. Παρόλα αυτά, το πλούσιο έργο της Α.Φ.Κ. Τόλμης όσον αφορά την ενημέρωση του κοινού στο Κυπριακό Πρόβλημα αλλά και οι εκδηλώσεις μας με αποκορύφωμα την εκδήλωση «Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγομεν πέτρες» προς τιμήν του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, απέδειξαν δεν πτοούμαστε από τις οποιεσδήποτε αντιξοότητες και πως θα παραμείνουμε πιστοί στους αγώνες μας για αποτροπή της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και στη διεκδίκησή μας για τη δίκαιη λύση της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

Ο νέος χρόνος που μπαίνει, βρίσκει την Κύπρο με νέα γεωπολιτικά δεδομένα, με το φλέγον θέμα των υδρογονανθράκων της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας να αποτελεί στόχο των Τούρκων, που, ως σύγχρονοι πειρατές προσπαθούν να αρπάξουν από τους νόμιμους κατόχους τους. Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, μπορεί η Κύπρος να αξιοποιήσει τα δεδομένα προς όφελός της, συνάπτοντας τις σωστές συμμαχίες και εξασφαλίζοντας τα κατάλληλα ερείσματα που θα ασκήσουν πιέσεις στην Τουρκία για να ανατροπή των δεδομένων στο Κυπριακό, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε επιτέλους τα δίκαιά μας στη μαρτυρική μας πατρίδα. Δυστυχώς, τόσο η Κυπριακή, αλλά και η Ελλαδική Κυβέρνηση αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά ανεπαρκείς, και παρά τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι Τούρκοι πραγματοποιούν ανενόχλητοι τις έρευνές τους στην ΑΟΖ μας.

Εν κατακλείδι, οι αυτές οι μεγάλες ευκαιρίες εμφανίζονται σπανίως και ανησυχία όλων μας πρέπει να είναι η ανικανότητα των ηγετών μας να την αξιοποιήσουν προς όφελος του Κυπριακού Ελληνισμού. Ίσως στη δική τους ιεράρχηση των πολιτικών στόχων, οι δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη να αποτελούν τον ύψιστο στόχο. Η Α.Φ.Κ. Τόλμη ξεκινά τη νέα της χρονιά, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ζήτημα, έτσι ώστε να μην φτάσουμε στο επόμενα χρόνια να θρηνούμε(όπως τόσες άλλες φορές) ακόμη μια χαμένη ευκαιρία για την εθνική λύτρωση.

Εκ του ΔΣ,

Α.Φ.Κ. Τόλμη

 

 

Το ηλεκτρικό ρεύμα της ντροπής

Το καθεστώς του Δημήτρη Χριστόφια των ρεκόρ της μεγαλύτερης έκρηξης συμβατικών εκρηκτικών και της τρίτης μεγαλύτερης έκρηξης γενικότερα στην ιστορία της ανθρωπότητας, προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου σε ακόμη μια «προοδευτική» απόφαση.

Το ΚΕΒΕ, με την έγκριση της Κυβέρνησης, τη νομική συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα και τη σιωπηλή συγκατάνευση της μείζονος «αντιπολίτευσης» έκανε αίτηση στη λεγόμενη «αρχή ηλεκτρισμού» του ψευδοκράτους για παροχή ρεύματος με την παράδοξη πρόφαση πως θα ενισχυθεί η κυπριακή οικονομία, αφού αυτό θα αγοράζεται πιο ακριβά από το ρεύμα που προμηθεύει η ΑΗΚ.

Και ενώ η κυβέρνηση της «δίκαιης κοινωνίας» έχει μετατρέψει την Κύπρο μας σε περίγελο της διεθνούς κοινότητας μετά τα γεγονότα στο Μαρί, δεν  λέει να σταματήσει τον εξευτελισμό του Κυπριακού Ελληνισμού, προχωρώντας στην αναγνώριση, μέσω αυτής της συμφωνίας, του ψευδοκράτους. Και ενώ η οργή του κόσμου συσσωρεύεται εναντίον τους, μοναδική έγνοια της «φιλολαϊκής» κυβέρνησης των ιδιωτικών jet και των VIP πτήσεων είναι να ικανοποιήσει τους κεφαλαιοκράτες του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Το εύλογο ερώτημα των πολιτών είναι κατά πόσον αισθάνονται τύψεις και ενοχές, αυτοί που με την ανικανότητά τους προκάλεσαν το θάνατο 13 συμπατριωτών μας και έφεραν μια κατάσταση ενεργειακού χάους στην Κύπρο. Τις τύψεις και τις ενοχές τους τις αντικρίσαμε όλοι την περασμένοι εβδομάδα, όταν με θράσος επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με τα καπνογόνα και τα Pinzgauser των «δημοκρατικών» αρχών που τους διέπουν.

Παράλληλα, ας μην ξεχάσουμε πως απόψε(19/7) διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης για τους νεκρούς του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, έχοντας προηγουμένως αναβάλει την εκδήλωση που θα πραγματοποιείτο τις 15 Ιουλίου. Πώς, όμως, θα τιμήσουν τους νεκρούς τους οποίους για δεκαετίες καπηλεύονται; Τροφοδοτώντας το προεδρικό με το ρεύμα των κατακτητών της Κύπρου;

Ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει αποδείξει με τις παλλαϊκές διαδηλώσεις τους πως δεν πρόκειται να λάβει μέρος στον εθνικό εξευτελισμό της κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια. Έχοντας επιβιώσει δυσκολότερες εποχές, και με ισχυρό το πατριωτικό του αίσθημα υπομένει τις διακοπές ρεύματος, αγωνιζόμενος κάθε βράδυ έξω από το Προεδρικό για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο μας.

Η Α.Φ.Κ. Τόλμη καταδικάζει την ντροπιαστική ενέργεια της Κυβέρνησης να δεχθεί ρεύμα από τα κατεχόμενα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τους Τούρκους εισβολείς και το γενοκτόνο έργο τους στο πολύπαθο νησί μας. Μπορεί οι κυβερνώντες να έχουν υποταχθεί και να έχουν πάρει το δρόμο για τα Σούσα, εμείς όμως δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος στο ξεπούλημα της Κύπρου μας. Απαιτούμε την άμεση διακοπή του κατοχικού ρεύματος αλλά και την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της κυβερνήσεως Δημήτρη Χριστόφια.

Εκ του ΔΣ

Α.Φ.Κ. Τόλμη

Μαύρος ο και ο Ιούλης του 2011 για τον Κυπριακό Ελληνισμό

11 Ιουλίου 2011

Η κακοδαιμονία που κυνηγά τον Κυπριακό Ελληνισμό τα καλοκαίρια ξανακτύπησε με το χειρότερο τρόπο το πρωινό της 11ης Ιουλίου 2011. Η αμέλεια και η ανικανότητα της Κυβερνήσεως και της αρμόδιας στρατιωτικής ηγεσίας είχε ως αποτέλεσμα να εκραγούν τα εκτεθειμένα σε ακατάλληλες συνθήκες, συριακά πυρομαχικά στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» με φρικτές συνέπειες για τον τόπο μας.

Η μετατροπή της περιοχής σε «κρανίου τόπο», οι μεγάλες φθορές στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού και οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν σε μεγάλη εμβέλεια ωχριούν μπροστά στον άδικο χαμό 12 συμπατριωτών μας και τον τραυματισμό 62 άλλων, οι οποίοι εκείνη την ώρα απλά έκαναν το καθήκον τους για να περιορίσουν την πυρκαγιά που είχε ξεκινήσει. Ανάμεσα τους αξιωματικοί του στρατού, ναύτες αλλά και πυροσβέστες, μοναδικοί ήρωες σε αυτή την τραγωδία που έπληξε για ακόμη μια φορά το μαρτυρικό νησί μας.

Ως Α.Φ.Κ. Τόλμη, δηλώνουμε βαθύτατα συγκλονισμένοι με τα τελευταία φρικτά γεγονότα που διαδραματίζονται και θέλουμε να απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας και να εκφράσουμε τη συμπάθειά μας προς στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και να ευχηθούμε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες του ατυχήματος. Παράλληλα, ευελπιστούμε πως οι υπαίτιοι θα βρεθούν και θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους που οδήγησαν στη σημερινή θλιβερή ημέρα.

Εκ του ΔΣ

Α.Φ.Κ. Τόλμη

Η κατεχόμενή μας πατρίδα στις «παραμυθένιες» σαπουνόπερες του ΑΝΤ1

21 Ιουνίου 2011

Ο αυτοεξευτελισμός που υπόκειται ο Ελληνισμός έχει ξεπεράσει κάθε όριο, με τους πολιτικούς ταγούς και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, να θυσιάζουν κάθε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας στο βωμό της υποταγής στους Τούρκους που εντέχνως έχουν βαφτίσει ως ελληνοτουρκική φιλία.

Και ενώ σύντομα θα αναβιώσουν οι μνήμες της εισβολής και των υπόλοιπων εγκλημάτων του Αττίλα στην επικείμενη αντικατοχική της 20ης Ιουλίου, ο ΑΝΤ1 Ελλάδος θεώρησε πρέπον να ψυχαγωγήσει, όπως άλλωστε και στο παρελθόν, το τηλεοπτικό κοινό με τη νέα τουρκική σειρά «Εζέλ».

Η συγκεκριμένη σειρά γυρίζεται στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο με προβολή των καζίνο, των ξενοδοχείων και των λοιπών επιχειρήσεων των κατεχομένων, τα οποία διαφημίζει ανελλιπώς. Παράλληλα, αρκετές από τις επιχειρήσεις των κατεχομένων αποτελούν βασικούς χρηματοδότες για την παραγωγή της σειράς, χρήματα τα οποία κερδίζουν πάνω στο δικό μας πόνο και στις κλαπείσες ελληνικές περιουσίες μας.

Μας εκπλήττει αφάνταστα πως ένα ελληνικό κανάλι έχει το θράσος να θεωρεί ως ψυχαγωγία τα ειδύλλια των Τούρκων και τα προβάλλει τόσο προκλητικά, προπαντός όταν αυτά διαδραματίζονται στα μαρτυρικά εδάφη της Κύπρου. Αντί να προβάλλει τις φρικαλεότητες των Τούρκων και να θυμίσει στον απανταχού Ελληνισμό πως αυτά τα μέρη είναι ελληνικά και ποτισμένα με αίμα ελληνικό, από την άφιξη των Αχαιών μέχρι τις ηρωικές θυσίες των Εθνοφρουρών και των ΕΛΔΥΚάριων το 1974, προτιμά να διαφημίζει τα καζίνο και να προάγει την «ελληνοτουρκική» φιλία.

Η τραγωδία της Κύπρου και ο πόνος που μαστίζει επί 37 χρόνια αυτή την ακριτική μερίδα του Ελληνισμού δεν  έχει σε καμία περίπτωση θέση στις σαπουνόπερες και τα παραμυθάκια των Τούρκων. Εμείς ως Α.Φ.Κ. Τόλμη καταδικάζουμε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του ΑΝΤ1 Ελλάδος και καλούμε τον κόσμο να απέχει τόσο από το τουρκικό σήριαλ αλλά και από το γενικότερο πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Παράλληλα θα αποστείλουμε ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του καναλιού με την εξής απαίτηση:

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΚΑΤΟΧΗ!!!


Εκ του Δ.Σ.

Α.Φ.Κ. Τόλμη

Ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος του Άντρου Κυπριανού

15 Μαΐου 2011

 


Τον καταστροφικό σχεδιασμό που εφαρμόζει στο Κυπριακό από τον Φεβρουάριο του 2008 το κυβερνών ΑΚΕΛ, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη. Συγκεκριμένα, σε μια απόπειρα να δικαιολογήσει την παραχώρηση της τουρκικής εκ περιτροπής προεδρίας,  δήλωσε πως προτιμά έναν αριστερό Τ/Κ Πρόεδρο παρά έναν δεξιό Ε/Κ, αφού η κοινή ιδεολογική καταβολή με το ΑΚΕΛ θα βοηθήσει στην εφαρμογή των πολιτικών που θέλει να εφαρμόσει το κυβερνών κόμμα.

Ο κ. Κυπριανού επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ένα εκ των αντικειμενικών στόχων του ΑΚΕΛ με την εφαρμογή του διζωνικού απαρτχάιντ των εκ περιτροπής προέδρων: Μια διαρκή εκ περιτροπής εκλογή ΑΚΕΛικών υποψηφίων στην τετραετή  ελληνική θητεία, με την ενισχυμένη (λόγω σταθμισμένης ψήφου) Τ/Κ στήριξη, έστω και αν αυτή η θητεία θα ακολουθείται από μια διετή τουρκική. Τυφλωμένος, όμως, από την εξουσιολαγνεία που καθορίζει διαχρονικά την πολιτική του ΑΚΕΛ, τόσο ο Γ.Γ. όσο και ο κύριος Χριστόφιας που έκανε την εξωφρενική υποχώρηση της εκ περιτροπής προεδρίας, αγνοούν τους κινδύνους που επιφυλάσσει η εκλογή εκ περιτροπής Τ/Κ προέδρου για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Και είναι άξιον απορίας, αν αυτός ο προτιμότερος αριστερός Τ/Κ πρόεδρος είναι ο μουτζαχίντ της ΤΜΤ και μαριονέττα της Τουρκίας, «σύντροφος» Ταλάτ ή ένας εκ των 50 000 εποίκων που αποδέχεται στο διζωνικό «όραμά» του ο κύριος Χριστόφιας.

Είναι προφανές πως οι διεθνιστικές τάσεις του ΑΚΕΛ ιεραρχούν την φαινομενική αριστερή ιδεολογία τους υπεράνω της εθνικής καταβολής. Βέβαια είναι περιττό να αναμένουμε από το ΑΚΕΛ να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα, αφού πρώτοι αυτοί συντελούν στην εθνική αποδόμηση της Κύπρου. Παράλληλα, ενώ ακούμε καθημερινά τον πρόεδρο Χριστόφια και τον κ. Κυπριανού(πολλές φορές μετά δακρύων) να κάνουν έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις για ενότητα, είναι οι πρώτοι που την πλήττουν με την στυγνή ιδεολογική περιχαράκωση που καλλιεργείται στο κόμμα τους. Μήπως η ενότητα που επικαλούνται, ερμηνεύεται στο ΑΚΕΛικό λεξικό ως η άνευ αμφισβήτησης υποταγή και αποδοχή στις πολιτικές που υιοθετεί η κυβερνώσα τον τόπο ιδεολογία;

Η Α.Φ.Κ. Τόλμη καταδικάζει αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις που φανερώνουν για ακόμη μια φορά την καταστροφική φύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και των όσων αυτή η «παρα-λύση» προνοεί. Η εθνική επιβίωση και τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού είναι διαρκώς υπό απειλή και οφείλουμε να αποτρέψουμε τη διζωνική εκτέλεση της Κύπρου, η οποία καταστρώνεται εδώ και δεκαετίες εις βάρος μας. Επομένως αποτελεί χρέος όλων μας ο αγώνας ενάντια στις νέο-οθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας και η διεκδίκηση της λύσης απελευθέρωσης που θα δικαιώσει το μαρτυρικό μας νησί.

Εκ του ΔΣ

Α.Φ.Κ. Τόλμη

Τα ελληνικά βιβλία και το «όραμα» του Υπουργού Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου

7 Μαΐου 2011

Η δεινή οικονομική κατάσταση που περιήλθε η Ελλάδα την αναγκάζει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να εκδόσει δωρεάν τα μαθητικά βιβλία που προορίζονται για τους μαθητές των κυπριακών σχολείων με αποτέλεσμα να απαιτούνται 2.5 εκατομμύρια ευρώ για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των Κυπρίων μαθητών. Με αυτή την αφορμή, ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Δημητρίου έθεσε για ακόμη μια φορά την αυτονόμηση της Παιδείας από την Ελλάδα. Μέσα από τις δοκησισοφίες του, διαφαίνεται ξεκάθαρα ο αντικειμενικός στόχος της ανθελληνικής κυβέρνησης του ΑΚΕΛ: Η πνευματική και πολιτιστική αποξένωση της Κύπρου από το εθνικό μας Κέντρο διαμέσου μιας κυπροκεντρικής παιδείας.

Η κυπροκεντρική παιδεία, η κυπριακή εκπαίδευση που οραματίζεται και ο κύριος Χριστόφιας όπως είχε δηλώσει  σε πρόσφατη ομιλία του στο Δημοτικό Σχολείο Περιστερώνας, θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη την ανάπτυξη της νεοκυπριακής συνείδησης στους μαθητές μας. Ο εξοχότατος και ο VIP υπουργός του, επιδιώκουν την πλήρη ένταξη του Κυπριακού Ελληνισμού στο έκτρωμα των Νεοκυπρίων που θρέφει χρόνια τώρα το εθνομηδενιστικό ΑΚΕΛ. Και ενώ προβαίνουν καθημερινά σε αυτές τις προκλητικές δηλώσεις που επικυρώνουν την επιθετική πολιτική τους ενάντια σε κάθε ελληνικό στοιχείο του μαρτυρικού μας νησιού, αδιαφορούν για τις ντροπιαστικές ενέργειες ομοϊδεατών τους όπως η προσπάθεια καψίματος Ελληνικών σημαιών την Κυριακή του Πάσχα έξω από το οίκημα της ΠΕΟ και της Θύρας 9. Αυτά τα αποτρόπαια γεγονότα είναι μερικοί από τους καρπούς αυτής της σαθρής πολιτικής των Κυβερνώντων που συμπεριφέρονται ως άξιοι εγκάθετοι της Νεοαποικιοκρατίας.

Η Α.Φ.Κ. Τόλμη καταδικάζει αυτές τις δηλώσεις και αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια απονεύρωσης του Κυπριακού Ελληνισμού από την ελληνική παιδεία, τον ισχυρότερο δεσμό μας με το εθνικό μας κέντρο. Εδώ και δεκαετίες, η Ελλάδα στέλλει απλόχερα τα ελληνικά συγγράμματα στη δική μας αλύτρωτη μερίδα του Ελληνισμού, κρατώντας ζωντανές τις Ελληνικές ψυχές μας. Η οικονομική δυσχέρεια της Ελλάδας δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή αυτονόμησης της παιδείας και οφείλουμε παρά τις νέες συνθήκες να παραμένουμε κοντά στην ελληνική παιδεία, τον ισχυρότερο φάρο στις δύσκολες εποχές που έπονται για το εθνικό μας ζήτημα. Η παιδεία αποτελεί την ασπίδα μας στην πολιτική της υποταγής και του ενδοτισμού και το κυριότερο μέσο για τη συνέχιση του δίκαιού μας αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου από τον τουρκικό ζυγό. Επομένως, χρέος όλων μας είναι να υπερασπιστούμε την Ελληνική Παιδεία και να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια αφελληνισμού της Κύπρου από τους ανθέλληνες Κυβερνώντες.

Εκ του ΔΣ

Α.Φ.Κ. Τόλμη

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ!!! ΤΟ ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ!

21 Μαρτίου 2011

Αγαλιάσονται ελληνικαί ψυχαί, αγαλιάσονται καρδίαι ανυπότακται! Η σήψις και η κομματοκρατία αναδιόμεναι από κυπριακούς μεσαίωνες καταγκρεμμίζονται από την εκτυφλωτική λάμψη του ηλίου που ανατέλλει ΤΟΛΜΗΡΑ, χαράζοντας την χρυσοπέλεκη αυγή της αυτόνομης περηφάνειας και της ελληνικής αξιοπρέπειας στην ηρωομάνα και εμβολιασμένη με κυπριακό ελληνικό αίμα Ήπειρο.

19 Μαρτίου 2011, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του συλλόγου Κυπρίων φοιτητών Ιωαννίνων στον πρώτο χρόνο λειτουργίας μας η νεοσύστατη αυτόνομη φοιτητική κίνηση ΤΌΛΜΗ Ιωαννίνων κατελάβαμε 7,96% (32 ψήφοι) και με την δεύτερη κατανομή καταλάβαμε 1 έδρα από τις 7 έδρες στον σύλλογο. Ο άθλος που επιτεύχθηκε μας δίνει απέραντη ικανοποίηση γιατί μια ακόμη αντιομοσπονδιακή κίνηση αποκτά φωνή. Ταυτόχρονα μας δεσμεύει το καθήκον και η υπέρτατη ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο μας. Ευχαριστούμε για άλλη μια φόρα όσους πίστεψαν και στήριξαν εμάς στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας. Επίσης ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε για τους συναγωνιστές από άλλες πόλεις(Αθήνα, θεσσαλονίκη, Κέρκυρα) που ήρθαν να στηρίξουν τον όμορφο αγώνα μας.

ΤΟΛΜΗρά ας αναζοπυρώσουμε τη ΦΛΟΓΑ της ΔΡΑΣΙΣ και ας σταθούμε στις ΕΠΑΛΞΕΙΣ της ανιδιοτελούς μάχης κρατώντας λεβέντικα την ΑΣΠΙΔΑ, με ακλόνητη περηφάνια και ΜΕΤΩΠΟ καθαρό. Π άμε Ε λληνες Ο λοι Φ ορτισμένοι από την οργή του δικαίου που ξεχειλίζει για το ξεπούλημα εκ των έξω μέσω των έσω.

Ε δώ Φ ωνές Α νδρώνονται, Ε λληνικές Φ ωνές Π ύρηνες.

Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν
Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες
Οδ.Ελύτης

Εκ του Δ .Σ
Α.Φ.Κ ΤΟΛΜΗ

Η Απελευθέρωση των Ιωαννίνων

21 Φεβρουαρίου 2011

8 το πρωί της 21ης Φεβρουαρίου του 1913.Ο Τούρκος διοικητής της οχυρωμένης τοποθεσίας υπογράφει το πρωτόκολο παράδοσης της πόλης των Ιωαννίνων.Την επόμενη μέρα ο Διάδοχος του Θρόνου και αρχιστάτηγος του Ελληνικού στρατού Κωνσταντίνος εισέρχεται θριαμβευτής στην πρωτεύουσα της Ηπείρου όπου γίνεται δεχτος με δάκρυα χαράς και πανηγυρισμούς από τον πολύπαθο λαό της πόλης.Πλεόν τα Γιάννενα αναπνέουν τον αέρα της Ελευθερίας και ενώνονται με την υπόλοιπη Ελλάδα(είχε προηγηθεί η απελευθέρωση της Μακεδονίας).Σήμερα η πόλη μας γιορτάζει και τιμάει αυτούς που με την θυσία τους έγραψαν στιγμές δόξης και μεγαλείου.Όμως η σημερινή μέρα για εμάς τους Κύπριους είναι κατά την γνώμη μας ακόμη μεγαλύτερη και πρέπει να μας γεμίζει υπερηφάνεια.Σήμερα τιμάμε ταυτοχρόνος και τον Κυπριακό εθελοντισμό στους Βαλκανικούς πολέμους. Οι Κύπριοι πότισαν με το άιμα τους τα ηπειρώτικα βουνά αγωνιζόμενοι για την απελευθέρωση των υπόδουλων αδελφών τους.

Πολλοί Κύπριοι και μάλιστα επιφανείς πολίτες, συγκινήθηκαν από το κάλεσμα της Μητέρας πατρίδας και θέλησαν να συμμετάσχουν ως εθελοντές. Ανάμμεσα σε αυτούς ήταν και ο δήμαρχος Λεμεσού Χριστόδουλος Σώζος.Σημαντικό πολιτικό πρόσωπο της Κυπριακής κοινωνίας που κατατάγηκε σαν απλός στρατιώτης και έπεσε ηρωικά μαχόμενος στη μάχη του Μπιζανίου.Ένας ΩΡΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ που δεν δέχτηκε την τοποθέτηση του σε επιτελείο οπου θα ήταν ποιο ασφαλής αλλά θέλησε να είναι στην πρώτη γραμμή και να πολέμησει για την ΕΛΛΑΔΑ.

Τετοιες μέρες μας κάνουν περήφανους για την Ιστορία μας αλλά ταυτοχρόνως μας κάνουν να αναλογιζόμαστε το χρέος και το καθήκον που έχουμε έναντι των ηρώων μας. Η Κύπρος μας βρίσκεται υπο Τουρκική κατοχή και οι πολιτικές μας ηγεσίες είναι έτοιμες να μας κάνουν ξανά υπόδουλους με μια καταστροφική λύση του προβλήματος. Είναι καιρός να αφυπνιστούμε να αντιταχθούμε στα ύπουλα σχέδια των εχθρών της Κύπρου. Ας κάνουμε λοιπόν προμετωπίδα του αγώνα μας τα λογια του ήρωα Χριστόδουλου Σώζου «Τι αξίαν έχουσιν αι συνδρομαί και άλλαι ενδείξεις του πατριωτισμού, όταν ένας υγιής άνθρωπος δεν προσφέρει τον εαυτόν του εις την υπηρεσίαν αυτής;»

«Τα πήραμε τα Γιάννενα , μάτια πολλά το λένε όπου γελούν και κλαίνε.
Το λέν τα πουλία των Γρεβενών κι αηδόνια του Μετσόβου όπου τα σκιάζεν η παγωνιά κι ανατριχίλα φόβου.
Το λεν οι χτύποι κι βροντές , το λένε κι καμπάνες , το λένε κι χαρούμενες κι μαυροφόρες μάνες.
Το λένε κι Γιαννιώτισσες που ζούσαν χρόνια βόγγου, το λένε κι Σουλιώτισσες κι βράχοι του Ζαλλόγου»

Εκ του Δ.Σ

Α.Φ.Κ ΤΟΛΜΗ

Βόρειος Ήπειρος , μια πληγή που είναι ακόμη ανοικτή!

17 Φεβρουαρίου 2011

17 Φεβρουαρίου 1914, η μεγαλύτερη στιγμή στην Ιστορία της Β. Ηπείρου , η ημέρα έναρξης του Αγώνα για ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ. Ήταν η στιγμή που οι σκλάβοι επαναστάτησαν και ζήτησαν το αυτονόητο , ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! Την ημέρα αυτή οι Βορειοηπειρώτες μόνοι χωρίς καμία στήριξη από το Ελλαδικό κράτος πήραν τα όπλα και ανακήρυξαν την αυτόνομη πολιτεία της Βορείου Ηπείρου. Θα ακολουθήσει αγώνας τριών μηνών ο οποίος θα καρποφορήσει με την υπογραφή του σύμφωνου της Κερκύρας.  H Βόρειος Ήπειρος σύμφωνα με αυτό το Πρωτόκολλο αποκτούσε ευρεία Αυτονομία, μέσα στα όρια της αλβανικής επικράτειας. Όμως το καίριο ήταν ότι για πρώτη φορά αναγνωρίζεται και διεθνώς η Ελληνικότητα του βορείου τμήματος της Ηπείρου!

Όμως αυτό το πρωτόκολλο έμεινε δυστυχώς γράμμα κενό και οι μακροχρόνιοι αγώνες του Βορειοηπειρώτικου Ελληνισμού ανεκπλήρωτοι. Ακολούθησαν χρόνια δύσκολα γεμάτα εμπόδια και διωγμούς για τον Ελληνικό πληθυσμό της Β. Ηπείρου . Παρ όλα αυτά με την βοήθεια κυρίως της εκκλησίας (ποιος μπορεί να λησμονήσει τον ΕΘΝΑΡΧΗ Μητροπολίτη ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΝΟ) κατάφερε να διατηρηθεί στις πατρογονικές του εστίες αρνούμενος να δεχθεί την κακή του μοίρα. Δυστυχώς το Ελλαδικό κράτος, έμεινε διαχρονικά αδρανές ξεχνώντας ότι εκεί έχει ΝΕΚΡΟΥΣ  και Έλληνες που ζητούν την προστασία του. Χαρακτηριστικότατο τελευταίο παράδειγμα , η έγκριση από την ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πριν από ένα χρόνο της  αίτησης για ένταξη στην Ε.Ε της Αλβανίας , χωρίς να διασφαλιστεί το μέλλον του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Εμείς ως ομοιοπαθείς Έλληνες της Κύπρου , πρέπει να στηρίζουμε και να αγωνιζόμαστε μαζί με του αδελφούς μας Ηπειρώτες. Κύπρος και Βόρειος Ήπειρος είναι ανοικτές πληγές που περιμένουν την λύτρωση, η οποία δεν θα έρθει με νερόβραστες πολιτικές και συμβιβασμούς αλλά με διεκδίκηση και Αγώνα. Απαιτούμε λοιπόν να εφαρμοστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην Ελληνική Βόρειο Ήπειρο και αυτό θα γίνει ΜΟΝΟΝ εάν εφαρμοστεί το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας.

Ένα λοιπόν θα πρέπει να είναι το σύνθημά μας Έλληνες Ακρίτες:

« Απ την Λευκωσία ως τη Κορυτσά οι ΕΛΛΗΝΕΣ παλεύουνε για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ»

Εκ του Δ Σ

Α.Φ.Κ ΤΟΛΜΗ

Δελτίο Τύπου 9/2/11: Ωραίοι Έλληνες, Διγενής και…….στο βάθος εκλογές!

9 Φεβρουαρίου 2011

Η κυπριακή κοινωνία έχει αρχίσει να μπαίνει σε ρυθμούς βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, με κάποια κόμματα να πρωταγωνιστούν με τις παράδοξες δηλώσεις τους, προσπαθώντας να ρίξουν λάσπη στα μάτια του Κύπριου πολίτη. Πρώτος και καλύτερος, σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, ο πρόεδρος του «αντιπολιτευόμενου» ΔΗΣΥ,  κ. Νίκος Αναστασιάδης,  ο οποίος, άκουσον άκουσον, ζητά και απαιτεί,  το Κυπριακό να μείνει εκτός των προεκλογικών συζητήσεων, θεωρώντας πως οποιαδήποτε συζήτηση θα προκαλούσε αρνητικές εξελίξεις. Προφάσεις εν αμαρτίαι! Τι φοβάται να κρύψει ο κ. Αναστασιάδης; Ποιες σκοπιμότητες θέλει να εξυπηρετήσει; Μα φυσικά, να αυξήσει την πολιτική του πελατεία και φορώντας τις προεκλογικές φουστανέλλες, να αποκρύψει τη μέχρι τώρα απαράδεκτη στάση του κόμματός του στο Εθνικό. Εμείς όμως είμαστε ΕΔΩ και δεν λησμονούμε αυτούς οι οποίοι μας μιλούσαν για μικρασιατικές καταστροφές, αυτούς που μας έλεγαν για δήθεν τελευταίες ευκαιρίες επικαλούμενοι τον «πατριωτικό ορθολογισμό», αυτούς που στις προεδρικές εκλογές του 2008 μας μιλούσαν για δήθεν ιστορικούς συμβιβασμούς.  Καλούμε όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους νέους της Κύπρου να μην τα ξεχνούν όλα αυτά και να τιμωρήσουν παραδειγματικά όλους αυτούς που θέλουν να μας καταστήσουν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας στην ίδια μας την πατρίδα με την εφαρμογή του διζωνικού άπαρτχαιντ.

Εκτός τούτων των τραγελαφικών γεγονότων, τον προηγούμενο Δεκέμβριο γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά της κοινής γραμμής και πολιτικής των δύο δήθεν πόλων, ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ(ΔΗΣΑΚΕΛ) .Αφενός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από το βήμα της ομοσπονδιακής ΠΟΦΕΝ, μας προ(σ)κάλεσε ν α δηλώσουμε τη διαφωνία μας στο εθνικό  θέμα ως ωραίοι Έλληνες και αφετέρου ο έτερος Καππαδόκης, Ν. Αναστασιάδης, έτρεξε να υπερασπιστεί τον Πρόεδρο σε αυτές του τις θεωρίες, καλώντας μας να αντιπροτείνουμε λύση. Πού άραγε; Σε σωματείο με την επωνυμία «Διγενής». Άραγε ο Διγενής τι θα έλεγε για όλα αυτά και με ποιους θα ήταν; Με αυτούς που επιβεβαιώνουν ότι είναι ωραίοι ως Έλληνες(βλ. διαμαρτυρία στο προεδρικό 4/1) ή με τους θιασώτες της ομοσπονδίας; Η ερώτηση είναι φυσικά ρητορική.

Εμείς ως Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση «Τόλμη» Ιωαννίνων καλούμε  όλους τους φοιτητές  οι οποίοι σκέφτονται υπεράνω των κομματικών προσταγών και βάζουν ως προτεραιότητα το μέλλον της πατρίδας να έρθουν κοντά μας, να συστρατευθούν μαζί μας για να αγωνιστούμε για τη σωτηρία του Κυπριακού Ελληνισμού.   Ας  αφουγκραστούμε τα λόγια του Αθάνατου έφηβου που θυσιάστηκε για την Κυπριακή Ελευθερία και για την Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα, Πετράκη Γιάλλουρου προς τον πατέρα του λίγες μέρες πριν τη θυσία του(7.2.1956):

“Δεν συμφωνώ αγαπητέ μου πατέρα, εις το ό,τι ένας άνθρωπος πρέπει πρώτα να κοιτάζει για τον εαυτό του, και ύστερα, τελευταία, την Πατρίδα του. Αλλά τότε αυτός καταντά άκρως εγωιστής, τομαριστής και μπορώ να πω αναίσθητος. Διότι όταν δεν κυριαρχεί μέσα του το αίσθημα της φιλοπατρίας, το ευγενέστερον των αισθημάτων, δεν είναι δυνατόν να κυριαρχεί κανέναν άλλο ευγενές αίσθημα, οπότε είναι αναίσθητος. Και τέτοιος αναίσθητος δεν είναι κανένας πραγματικός Έλληνας.

 

ΥΓ: Εμείς τονίζουμε για άλλη μια φορά την καλή μας διάθεση για συνεργασία με το Δ.Σ. του ΣΚΣΦΙ για το κοινό καλό του ΟΛΩΝ των Κυπρίων φοιτητών στα Γιάννενα και περιμένουμε και από αυτόν την ίδια ανταπόκριση και πρόθεση για συνεργασία. Στόχος μας είναι να βρούμε όλοι μαζί τις λύσεις για τα προβλήματα που μας απασχολούν, μεταξύ αυτών και το σοβαρό θέμα της επερχόμενης Γενικής Συνέλευσης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

2 Ιανουαρίου 2011

Το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι πρόβλημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων αλλά είναι πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων. Έτσι θεωρούμε πως το πρόβλημα πρέπει να τεθεί στις σωστές του βάσεις και η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει λύση η οποία θα είναι δίκαιη και βιώσιμη. Αναμφισβήτητα, η λύση της ΔΔΟ η οποία προωθείται σε καμία περίπτωση δεν αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο αφού είναι πρώτα από όλα ρατσιστική μιας και διαχωρίζει το λαό σε δύο κοινότητες. Επιπλέον, προωθεί ρατσιστικά και αντιδημοκρατικά συστήματα διακυβέρνησης αφού ήδη τέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών από την δική μας πλευρά οι εξής δύο απαράδεκτες προτάσεις:

α) Η σταθμισμένη ψήφος που καταργεί τη δημοκρατική αρχή ένας άνθρωπος = μια ψήφος.

β) Η εκ περιτροπής προεδρία που δίνει τη δυνατότητα σε Τούρκο έποικο, ο οποίος αποτελεί προϊόν εγκλήματος πολέμου, να εκλέγεται πρόεδρος όλων το νομίμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας για δύο χρόνια.

Εμείς η νέα γενιά αυτού του τόπου δεν ανεχόμαστε πλέον την υπονόμευση των ιδίων των ανθρώπων που αποτελούν την κυπριακή κοινωνία. Οι καιροί ήταν πάντα δύσκολοι. Καιρός όμως να αντιδράσουμε, να αντισταθούμε στο εθνικό μας ξεπούλημα, να χειραφετηθούμε από τις «μικρές» πολιτικές μας ηγεσίες και να διαδραματίσουμε το ρόλο που μας ανήκει στον δικό μας τόπο. Η λέξη διεκδίκηση δυστυχώς έχει διαγραφεί από το λεξικό της πολιτικής μας ηγεσίας και έχουν αντικατασταθεί απ τον συμβιβασμό και την υποχώρηση. Οι πλάτες του κυπριακού λαού έχουν επιβαρυνθεί ανησυχητικά και είναι πλέον ανάγκη, για την εθνική μας επιβίωση, να φωνάξουμε για το δικό μας μέλλον και των παιδιών μας.

Καλούμε λοιπόν όλο το λαό, υπεράνω κομματικών συμφερόντων να συμπορευτεί με την πρωτοβουλία μας, ούτως ώστε να επέμβουμε όλοι μαζί στην μηδενιστική πολιτική του Δημήτρη Χριστόφια και των συμμάχων του και να ξεπεράσουμε την ηττοπάθεια των τελευταίων 36 χρόνων με την ελπίδα μιας νέας δράσης και πρωτοβουλίας, εθνικής, κοινωνικής και πάνω απ’ όλα ελληνικής.

Αποδεχόμενοι την πρό(σ)κληση του κ. Δημήτρη Χριστόφια και παρακινούμενοι από την φράση «Κανείς δεν μπορεί να ανεβεί στην πλάτη σου εάν εσύ δε σκύψεις», ΩΡΑΙΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σας καλούμε να φωνάξετε μαζί μας ενάντια στη λήθη και στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Nα απαιτήσουμε την καταδίκη της Τουρκίας και την είσοδο της στο τραπέζι των συνομιλιών ως υπεύθυνοι για τα προβλήματα και τα δεινά της πατρίδας μας,

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΣΤΙΣ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Η ΩΡΑ 18:00

ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΤΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΧΩΜΑ ΙΕΡΟ, ΣΕ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο !!!!!

Δελτίο Τύπου : Ανευθυνότητα και αδιαφορία από τον ΣΚΦΣΙ

4 Δεκεμβρίου 2010

Ιωάννινα, 4 Δεκεμβρίου 2010

Έχει περάσει ήδη μια βδομάδα από την Γενική Συνέλευση – παρωδία και η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου δεν θεώρησαν απαραίτητη την διεξαγωγή συνεδρίας για συζήτηση τον όλων τραγελαφικών που έχουν συμβεί το προηγούμενο Σάββατο.

Τα μέλη του Δ.Σ απέδειξαν για άλλη μια φορά με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πόσο , ενδιαφέρονται για τους φοιτητές και για την διασφάλιση των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων. Δεν θεώρησαν οι κομματικές παρατάξεις ότι υπήρξε ΦΙΜΩΣΗ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Συνέλευση, γι αυτό και πολύ απλά ΔΕΝ ασχολήθηκαν εδώ και μια βδομάδα με το θέμα. Αλλά πώς να τους ενδιαφέρει αυτό; Ο κάθε ένας από αυτούς πέτυχε τον στόχο του με τον δικό του τρόπο στην Γ.Σ , μετρήσαμε τα ψηφαλάκια μας και τώρα η ζωή συνεχίζεται……!!!!

Όμως όλοι μας ,ευτυχώς ή δυστυχώς κρινόμεθα , θα τους αφήσουμε, λοιπόν ,να τους κρίνει η κυπριακή φοιτητική κοινότητα των Ιωαννίνων και να δει ποιοι πραγματικά είναι οι ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ , ποιοι πραγματικά ΔΕΝ θέλουν τον ΔΙΑΛΟΓΟ και της ΣΥΝΘΕΣΗ. Εμείς ή οι αυτοί ;

Καλούμε όλους τους αληθινά δημοκρατικούς φοιτητές να συστρατευτούν μαζί μας στον ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ της Δημοκρατίας , στον αγώνα για την διεκδίκηση των Δημοκρατικών αλλά και των Εθνικών μας Δικαίων. Η κομματική νομενκλατούρα αποδεικνύει καθημερινά της δημοκρατικές της ευαισθησίες και ποιους σκοπούς εξυπηρετεί , ας ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ΑΠΑΝΤΗΣΗ που τους ΠΡΕΠΕΙ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ …. !!!!!

Δελτίο Τύπου – Περί γεγονότων Συνέλευσης

3 Δεκεμβρίου 2010

Ιωάννινα, 28 Νοεμβρίου 2010

Φίμωση και τρομοκρατία στη Γενική Συνέλευση των Κυπρίων Φοιτητών στα Ιωάννινα:

Χθες ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων (ΣΚΦΣΙ), όπου θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά η νεοσύστατη Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση «ΤΟΛΜΗ». Δυστυχώς, πριν ακόμα ξεκινήσει η Συνέλευση, ομάδα 60 περίπου αγνώστων, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τα θεσμικά όργανα του Συλλόγου, στράφηκε προς τα 4 άτομα που εκπροσωπούσαν την Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ εκείνη τη στιγμή και απαίτησαν να φύγουν από τη Συνέλευση, διαφορετικά θα ακολουθούσε η βία. Πρόφαση για αυτή τους την πράξη, ήταν οι, σύμφωνα με αυτούς, φασιστικές, εθνικιστικές και ακροδεξιές ιδέες της Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ. Μάταια προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε την καθαρά δημοκρατική και αντιομοσπονδιακή φύση της κίνησής μας. Τα παρευρισκόμενα μέλη της Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ αποχώρησαν τότε από το χώρο της Συνέλευσης αφού δεν υπήρχε καμιά εγγύηση για τη σωματική τους ασφάλεια από το Σύλλογο ενώ τυχόν επεισόδια μπορεί να έθεταν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και μελών του Συλλόγου από άλλες παρατάξεις που παρευρίσκονταν στο χώρο εκείνη τη στιγμή.

Δυστυχώς, η Συνέλευση ξεκίνησε μετά από κάποια καθυστέρηση.  υπό το καθεστώς, όμως,  τρομοκρατίας και εν τη απουσία της Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ της οποίας η φωνή φιμώθηκε με αντιδημοκρατικό τρόπο. Ο Σύλλογος όφειλε να προστατεύσει κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες τα μέλη του, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο κινούνται. Αντί αυτού μας εξέθεσε ακόμη περισσότερο μέσω της Προέδρου του η οποία, όταν ρωτήθηκε από τους γνωστούς άγνωστους γιατί αφήνουν «φασίστες» να μιλούν στη Συνέλευση απάντησε με τον εξής ανήκουστο τρόπο: «Μα γνωρίζουμε ότι είναι φασίστες, αλλά τι να κάμουμε, τους αφήνουμε να μιλούν». Είναι ντροπή η Πρόεδρος ενός Συλλόγου που υποτίθεται εκπροσωπεί όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του, να δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το κλίμα. ΖΗΤΟΥΜΕ την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της, γιατί φάνηκε ανάξια των περιστάσεων και συμπεριφέρθηκε ως κομματικός εκπρόσωπος αντί ως πρόεδρος του ΣΚΦΣΙ.

Η γενικότερη διεξαγωγή της Συνέλευσης υπό αυτές τις συνθήκες αποτελεί φιάσκο και ίσως η σκοτεινότερη σελίδα της ιστορίας του Συλλόγου μας. Οι υπόλοιπες παρατάξεις που απαρτίζουν το Σύλλογο, συμβιβάστηκαν με την τρομοκρατία και ενδεχομένως επωφελήθηκαν από την απουσία της αντίθετης ως προς αυτούς φωνής της Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ. Προσέβαλαν με αυτή τους τη στάση, τους εαυτούς τους, τις παρατάξεις, τα μέλη και προπαντός τον ίδιο το θεσμό του Συλλόγου.

Όμως πώς να μην παρουσιαστούν τα προβλήματα αυτά; Όταν είχε προηγηθεί μια έντονη λασπολογία και συκοφαντία που έφθανε μέχρι τα όρια της ύβρης από στελέχη όλων των παρατάξεων του Συλλόγου, εις βάρος της Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ. Συγκεκριμένα, ακόμη και μετά την αποχώρησή μας από τη Γενική Συνέλευση, ο Γενικός Γραμματέας της Προοδευτικής, είπε ξεκάθαρα πως η παράταξή μας είναι φασιστική. Και εμείς απαντούμε στην Προοδευτική: Εάν μας θεωρούν αυτό που μας αποκάλεσαν, ας φέρουν πρόταση στο Σύλλογο να μας διαγράψει από μέλη του. Τόσο η Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ, όσο και τα μέλη της προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχθούν ξανά τέτοιου είδους λασπολογία και αμαύρωση της φήμης μας. Αν ξανασυμβεί αυτό, θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις εις βάρος παντός υπευθύνου.

Προτείνουμε στο Σύλλογο, προς αποφυγή ανάλογων αποτρόπαιων γεγονότων, τη διεξαγωγή της Συνέλευσης και των Εκλογών σε εξωπανεπιστημιακό χώρο όπου μπορεί ο Σύλλογος με τη συνεργασία τοπικών φορέων, να εγγυηθεί την ασφάλεια των μελών του και των θεσμικών του οργάνων. Όποιος διαφωνεί με αυτή την πρόταση, είτε κινείται υστερόβουλα, είτε θέλει να φιμώσει μια φωνή στο Σύλλογο, γι’αυτό είναι αντιδημοκράτης. Οποιαδήποτε αρνητική έκβαση της επόμενης Συνέλευσης αλλά και Εκλογών λόγω παρουσίας ξένων στοιχείων, θα έχει την απόλυτη ευθύνη αυτός που αρνείται τα προφανή!

Εμείς είμαστε σφόδρα δημοκράτες, αγαπάμε την πατρίδα μας και ό,τι επιδιώκει όλος ο κόσμος να εφαρμοστεί στην Παλαιστίνη, το ίδιο απαιτούμε και εμείς για το πολύπαθο νησί μας. Εάν αυτό είναι κατακριτέο, τότε εμείς απευθυνθήκαμε σε λάθος Σύλλογο.

Εκ του Δ.Σ.

Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ

Δελτίο Τύπου – Αίτημα Ίσης Εκπροσώπησης Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ

3 Δεκεμβρίου 2010

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Με αφορμή την προσεχή Γενική Συνέλευση της 27ης Νοεμβρίου, η Α.Φ.Κ. Τόλμη απευθύνθηκε στο Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Σ.Ι. για να διεκδικήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της ίσης εκπροσώπησής της σε σχέση με τις υπόλοιπες παρατάξεις. Μετά από συνεδρία του το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε να δώσει 9 λεπτά(6 λεπτά πρωτολογία και 3 δευτερολογία) στην Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ, χρόνος κατά τον οποίο θα μιλήσουμε μετά το τέλος της παρουσίασης των θεμάτων του Συλλόγου, του Κυπριακού και των Φοιτητικών από τις άλλες παρατάξεις.

Θεωρούμε την πιο πάνω απόφαση αντιδημοκρατική εις βάρος της νεοσύστατης κίνησής μας, αφού περιορίζει στο μέγιστο τη δυνατότητα επαρκούς παρουσίασης των θέσεων και της ιδεολογίας μας, γεγονός που μας βάζει σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τις κομματικές παρατάξεις του Συλλόγου. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε με ψηφοφορία, όπως αυτή προβλέπεται από τα καταστατικά του Συλλόγου, στη Γενική Συνέλευση, την ίση μεταχείριση την οποία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ αξίζουμε.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους φοιτητές να στηρίξουν σε αυτό το δύσκολο αγώνα την Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ, ταυτοχρόνως όμως και το απαραβίαστο δικαίωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ που θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη αξία ενός Συλλόγου που διέπεται από τις δημοκρατικές αξίες και ιδεώδη. Θεωρούμε πως η Κυπριακή φοιτητιώσα νεολαία των Ιωαννίνων θα φανεί υπεράνω των κομματικών παρατάξεων και με γνώμονα το δημοκρατικό αίσθημα που τη χαρακτηρίζει θα υπερψηφίσει το αίτημά μας και θα δώσει τη δυνατότητα να ακουστεί η αυτόνομη φωνή της Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ στο ανώτατο όργανο του Συλλόγου, τη Γενική Συνέλευση.

Εκ του Δ.Σ.

Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ

Δελτίο τύπου καταδίκης του Ψευδοκράτους από την Α.Φ.Κ ΤΟΛΜΗ

3 Δεκεμβρίου 2010

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

27 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τους Τούρκους εισβολείς και τα τετελεσμένα της κατοχής μένουν εκεί αναλλοίωτα. 27 χρόνια από την μέρα της ΝΤΡΟΠΗΣ, όπου η Τουρκία απέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ποια πολιτική ήθελε και θέλει να ακολουθήσει στο Κυπριακό, που δεν είναι φυσικά άλλη παρά η διχοτόμηση και του νησιού.

Παρ όλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να μιλάμε με τους εγκάθετους της κατοχής, με αυτούς που με την πράξη τους το 1983 θέλησαν να βάλουν ακόμη ένα λιθαράκι στην διχοτόμηση της Κύπρου και όχι μόνον αυτό, αλλά να τους κάνουμε και δείπνα. Σε τέτοιο ξεπεσμό έχει φτάσει η πολιτική μας ηγεσία.

Εμείς ως νέοι που βλέπουμε μπροστά και θέλουμε να ζήσουμε σε μια Κύπρο πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ, δεν πρέπει να σταματήσουμε τον ΑΓΩΝΑ και τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ  για τα δίκαιά μας, λέξεις  τις οποίες οι πολιτικοί μας ταγοί έχουν απεμπολήσει προ πολλού και συνομιλούν με τους εκπροσώπους της Άγκυρας στην Κύπρο(Ντεκτάς, Ταλάτ, Ερόγλου) για την παράδοση, με την λύση Ομοσπονδίας, στην Τουρκία της Κύπρου και την οριστική διχοτόμηση.

Η Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ μένοντας πιστή στην αρχές ίδρυσης της, ως μια καθαρά αντιομοσπονδιακή, απελευθερωτική κίνηση φοιτητών, ΔΕΝ θα συμμετέχει στην καθιερωμένη πορεία «καταδίκης» του ψευδοκράτους από τον Σ.Κ.Φ.Σ.Ι, γιατί διαφωνεί κάθετα με το πλαίσιο των συνθημάτων που θα ακουστούν εκεί και γενικά με το όλο πλαίσιο των εκδηλώσεων που δεν θυμίζουν σε ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.  Λόγω οργανωτικών και άλλων προβλημάτων και εξαιτίας της μικρής διάρκεια ζωής της, η κίνησή μας δεν κατάφερε να διοργανώσει κάτι από μόνη της ,γι αυτό και καλούμε τους φοιτητές, όσοι μπορούν, να παρευρεθούν στην αντικατοχικές πορείες και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ φοιτητικές παρατάξεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ !!!

Εκ του Δ.Σ.

Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ

Α.Φ.Κ ΤΟΛΜΗ – Ίδρυση

4 Οκτωβρίου 2010

Αγαπητοί συμφοιτητές,

Η νεολαία μας και ειδικότερα το φοιτητικό της κομμάτι αποτελούν το πιο ενεργητικό και υγιές κύτταρο ενός λαού. Είναι ο πυρήνας από τον οποίο θα γεννηθούν οι αυριανοί κρατούντες της κοινωνίας, οι επιστήμονες, οι ηγέτες και αυτοί που με τη παθητική ή ενεργητική τους στάση θα συνθέσουν το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι.

Έτσι μια μικρή ομάδα Κυπρίων φοιτητών στα Ιωάννινα συναισθανόμενη την ανάγκη να σταθεί αντάξια ενός τέτοιου βάρους επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά πήρε την απόφαση να ιδρύσει παράταξη ΑΥΤΟΝΟΜΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. Το όνομα αυτής ΑΥΤΟΝΟΜΗ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ – ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΛΜΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Η Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ έρχεται στα φοιτητικά δρώμενα των Ιωαννίνων στοχεύοντας να φέρει νέα ήθη στον κυπριακό φοιτητόκοσμο της πόλης. Κινείται αυτόνομα και ανεξάρτητα μακριά από στείρες παλαιοκομματικές περιχαρακώσεις ως αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού φοιτητικού κινήματος.

Αφήνουμε τις παρωχημένες ταμπέλες της δεξιάς και της αριστεράς και ορίζουμε ως προμετωπίδα μας τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ. Σεβόμαστε όλους τους φοιτητές όπου και αν αυτοί αυτοπροσδιορίζονται ( δεξιά, κέντρο, αριστερά) και τους καλούμε σε συζήτηση. Είμαστε υπέρ της ΣΥΝΘΕΣΗΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, καθώς πρεσβεύουμε ότι ο διχασμός και το μίσος μεταξύ μας ΔΕΝ οδηγεί ΠΟΤΕ στην Ελευθερία. Όπως είπε και ο εθνικός μας ποιητής: «Μην ειπούν στο στοχασμό τους τα ξένα έθνη αληθινά: Εάν μισούνται ανάμεσό τους ΔΕΝ τους πρέπει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.»
Βασικός άξονας της ενεργοποίησης μας ως κίνηση είναι φυσικά το Κυπριακό Πρόβλημα. Ξεκαθαρίζουμε εξ αρχής ότι εμείς απορρίπτουμε αταλάντευτα οποιαδήποτε λύση, η οποία έχει ως βάση της τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα είναι εξ ολοκλήρου πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες. Στόχος της Κίνησής μας είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχει η εναλλακτική οδός, η λύση η οποία θα βασίζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Λύση, δηλαδή απελευθέρωσης αντί ενυπόγραφης αποδοχής της διχοτόμησης όπως αυτή θα επέλθει με την εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδίου ΔΔΟ. Θεωρούμε ως ύψιστη ανάγκη τη διασφάλιση της επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού στη γη των προγόνων του, την οποία δεν εγγυάται η διχοτομική ρατσιστική ΔΔΟ.

Παράλληλα, η Κίνησή μας αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση των προβλημάτων που απασχολούν την κυπριακή φοιτητική κοινωνία των Ιωαννίνων. Ως εκ τούτου οι βασικοί πυλώνες των φοιτητικών μας αρχών βασίζονται στη δωρέαν δημόσια ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ Παιδεία, πλήρως αποστασιοποιημένη από τα οικονομικά συμφέροντα και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες. Πιστεύουμε πως σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία στην οποία η εθνική ταυτότητα κάθε λαού είναι υπό απειλή, η Παιδεία οφείλει να αποδίδει πολίτες με εθνική συνείδηση. Είμαστε Έθνος και ΔΕΝ θα καταστούμε πληθυσμός.

Εν κατακλείδι, καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους φοιτητές που ταυτίζονται με τις προαναγγελίες μας και επιθυμούν την αλλαγή πλεύσης τόσο στα Ιωάννινα, όσο και κατ’ επέκταση στην Κύπρο να συστρατευθούν στις τάξεις της Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗΣ . Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε ότι ο«σιωπών δοκεί συναινείν» – με τη σιωπή μας απλά διαιωνίζουμε τα κακώς κείμενα.
Εκ του Δ.Σ.
Α.Φ.Κ. ΤΟΛΜΗ

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσιν. ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» – Ανδρέας Κάλβος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>