«

»

Οκτ 22

Τοποθέτηση Α.Φ.Κ. Τόλμης για Προεδρικές Εκλογές

Ο προεκλογικός πυρετός συνεχώς ανεβαίνει με τα σενάρια για το ποιος θα διαδεχθεί τον Δημήτρη Χριστόφια να οργιάζουν. Οι διαρκείς κόντρες βομβαρδίζουν καθημερινά τη νοημοσύνη μας και το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα έχει υποβαθμιστεί για ακόμη μια φορά σε πολιτική του καφενέ.

Με μεγάλη μας δυσαρέσκεια παρατηρούμε ότι από την παραφιλολογία και τις προεδρικές συνωμοσιολογίες των τσάτσων των κομματικών επιτελείων δεν έχει γλιτώσει ούτε η Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Τόλμη. Τα διάφορα φερέφωνα των διεκδικητών της προεδρικής καρέκλας θέλουν να ταυτίζουν το κίνημά μας με διάφορους υποψηφίους, αναλόγως των διαθέσεων τους, αφενός για να πλήξουν την αδιαμφισβήτητη αυτονομία μας, αφετέρου για να συσπειρώσουν και να φανατίσουν τη φοιτητιώσα νεολαία στις κομματικές τους μάντρες.

Μέσω αυτής της τοποθέτησης, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας όσον αφορά τις Προεδρικές Εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Ως μια καθαρά ΑΥΤΟΝΟΜΗ και ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ παράταξη, δεν πρόκειται να συστρατευθούμε με κανένα υποψήφιο και ούτε πρόκειται να καταναλώσουμε φαιά ουσία και χρόνο στο προεκλογικό παιχνίδι εξουσίας που έχουν ριχτεί τα κομματικά όρνεα. Ο στόχος της Α.Φ.Κ. Τόλμης είναι σαφής: Αγωνιζόμαστε εκτός κομματικών πλαισίων, ελεύθερα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, προς αποτροπή της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η εφαρμογή της οποίας συνεπάγεται υποταγή του Κυπριακού Ελληνισμού στον Τούρκο εισβολέα. Διεκδικούμε τη λύση απελευθέρωσης που θα εξασφαλίσει την επιβίωσή μας στην πατρώα μας γη.

Παραμένουμε πιστοί στα πρότυπα που χάραξε με τη θυσία του ο ήρωας των μαχών υψωμάτων του Μπιζανίου, Χριστόδουλος Σώζος, ο οποίος αρνούμενος το βουλευτικό και δημαρχιακό του αξίωμα, έδωσε τη ζωή του για την απελευθέρωση κατεχομένων εδαφών του Ελληνισμού. Έτσι και εμείς απαξιούμε τις καρέκλες και τα αξιώματά σας, τις μίζες, τα βολέματα και τα διάφορα προσωπικά συμφέροντά σας. Ένα πράγμα ζητούμε μονάχα: Τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ της κατεχόμενής μας πατρίδας.

Σε αυτό το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις προεδρικές εκλογές, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, στοχεύοντας παράλληλα στην ωρίμανση και την αυτονόμηση της πολιτικής σκέψης του Κύπριου νέου, έτσι ώστε να μπορεί να αποφασίσει ελεύθερος πώς θα καθορίσει το μέλλον του τόπου του, μακριά από τις κομματικές προκαταλήψεις που έχουν λαβώσει την περηφάνια και αγωνιστικότητα του Κυπριακού Ελληνισμού. Θα εξακολουθούμε να εμποτίζουμε τη νεολαία με τα ίδια ιδανικά που ενέπνευσαν τους συνομήλικους μας ήρωες της ΕΟΚΑ και τους οδήγησαν στην εποποιία του 1955-59.

Όσο για τους βωμολόχους του κομματισμού, τους επίδοξους νεο-σατράπες των Αγγλοτουρκικών συμφερόντων στο νησί μας, ασχοληθείτε με τη δική σας κατάντια και το ξεπούλημα της πατρίδας και της αξιοπρέπειας που επιδίδεστε. Έχετε προσπαθήσει να πλήξετε το αυτόνομο αντι-ομοσπονδιακό κίνημα και άλλες φορές και το μόνο που πετύχατε είναι να επανέλθουμε δυνατότεροι.

Να ξέρετε πως οι φοιτητές της Τόλμης θα σας ξεμπροστιάζουμε και θα αντιστεκόμαστε σε όλους εσάς που θέλετε να οδηγήσετε τον εχθρό δια της Ανοπαίας ατραπού. Γιατί όπως μας δίδαξε ο μεγάλος Ίων Δραγούμης, δεν μας μέλλει να βάλουμε σε δύσκολη θέση μια κυβέρνηση(ή ένα κόμμα) που δεν το σεβόμαστε. Δεν είμαστε καμωμένοι για τις κυβερνήσεις σας. Δεν είμαστε καμωμένοι για τα κόμματά σας. Γεννηθήκαμε για το Έθνος και τον Ελληνισμό. 

Εκ του ΔΣ,
Α.Φ.Κ. Τόλμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>