«

»

Δεκ 07

ΛΥΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ , ΟΧΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Δυστυχώς αυτό που φοβόμαστε εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας και εμείς παραμένουμε αμέτοχοι.Μετα το φιάσκο του Μοντ Πελερεν,ο πρόεδρος επέστρεψε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με δίκη του πρωτοβουλία για να κλείσει άμεσα το ζήτημα. Αφου η μαριονέτα Ακιντζι,που τόσο θέλει τη λύση, μας το παίζει δύσκολος ας κάνουμε ακόμα μια υποχώρηση.Εξάλου τόσες κάνουμε εδώ και δεκαετίες, στα πλαίσια του ‘’πατριωτικού’’ ρεαλισμού και της υπέρμετρης αισιοδοξίας ό,τι οι αδελφοί μας μουσουλμάνοι που είναι στο ‘’βορρά’’ θέλουν και αυτοί να απαλλαχθούν από την μπότα του κατοχικού στρατού ,μια ακόμα δεν θα πειράξει κανένα. Θέλοντας να προλάβω τον συνειρμό των αναγνωστών που θα πουν ό,τι δεν θέλω λύση ,ας δούμε κάποια δεδομένα που υπάρχουν αυτό το διάστημα στην πολιτική σκακιέρα της ευρύτερης περιοχής.

Σουλτάνος σε τεντωμένο σχοινί
Καταρχάς βλέπουμε τον σουλτάνο να οργιάζει το τελευταίο διάστημα και να κάνει φανερή πλέον επεκτατική πολιτική. Μετα το πραξικόπημα, το όχι της Ευρώπης και τις ήττες στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία ο σουλτάνος προσπαθεί να εκτονώσει την κρίση μεταφέροντας το πεδίο δράσης στο Αιγαίο. Ηδη οι Ευρωπαίοι και οι λοιποί νατοικοί είναι δυσαρεστημένοι μαζί του. Αν υπήρχε σωστή στρατηγική στο εθνικό ζήτημα θα προσπαθούσαμε να εκμεταλλευτούμε τα προβλήματα της Τουρκίας . Η κατάσταση είναι ευνοική για να στριμωχτεί ο σουλτάνος .Δυστυχώς όμως ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου ,όπου η συνεργασία των δύο Ελληνικών κρατών είναι μηδαμινή.
Κρίση στην ΕΕ

Το ΟΧΙ των Ιταλών στα σχέδια του Ρέντσι για να σώσει τις τράπεζες εις βάρος τους ,είναι το τρίτο κατά σειρά χτύπημα που δέχεται η ΕΕ μετά το προσφυγικό και το BREXIT. Το τελευταίο που θα ήθελαν οι Ευρωπαίοι είναι να έχουν το σουλτάνο στα πόδια τους σαν ισότιμο μέλος. Αυτό δεν είναι όνειρο, αλλά η πραγματικότητα που θα έρθει με την δημιουργία του συνεταιριστικού κρατιδίου των κατεχομένων. Η λύση-διάλυση που θέλει ο πρόεδρος μας, θα βολέψει αφάνταστα τον Ερτογάν γιατί θα έχει το δικό του υποχέιριο στην ΕΕ ,χωρίς να κοπιάσει η χώρα του να γίνει μέλος. Ουσιαστικά βάζουμε από την πίσω πόρτα την Τουρκία στην ΕΕ. Το όραμα μας για λύση του κυπριακού μέσω των αξιών και αρχών της ενωμένης Ευρώπης στο τέλος θα καταντήσει εφιάλτης τόσο για τους εταίρους όσο και για μας. Δώδεκα χρόνια στην Ευρώπη και δεν κατορθώσαμε να την εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε ουσιαστική βοήθεια στο εθνικό θέμα. Το περιβόητο άρθρο 10 που έπρεπε να το έχουμε σημαία του αγώνα μας, δυστυχώς έμεινε μόνο στα λόγια.
Νομίζω τα πιο πάνω νέα δεδομένα(στα είδη πολλά) είναι αρκετά να μας δείξουν την λανθασμένη κίνηση της λύσης-διάλυσης που επιδιώκει μανιωδώς ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Το έκτρωμα που λέγεται διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία το απέρριψε ο λαός το 2004. Απο τότε έπρεπε να μπει σε νέα τροχιά το κυπριακό. Δίχως σωστή πολιτική ατζέντα δεν υπάρχει, διαπραγματεύεται χειρότερα και από τον προκάτοχο του. Πολύ φοβάμαι ,αν δεν ορθώσουμε ανάστημα και αυτή τη φορά θα κινδυνεύσουμε με αφανισμό από τη γη των προγόνων μας.Δυστυχώς οι φόβοι που εξέφρασα μετα το πέρας των εκλογών του 2013 επαληθεύονται.
Χρυσόστομος Λουκά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>