«

»

Οκτ 28

ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

28η Οκτωβρίου, μια μέρα σύμβολο για τον απανταχού Ελληνισμό. Μια μέρα απόδειξη για την ανδρεία και το θάρρος των Ελλήνων. Σαν σήμερα 77 χρόνια πριν, ο Μουσολίνι έστειλε τελεσίγραφο στον Μεταξά, με το οποίο απαιτούσε την διέλευση των στρατευμάτων του μέσα από την Ελλάδα. Ο Μεταξάς απάντησε με την φράση ‘’ Alors, c’est la guerre’’ δηλαδή, αυτό σημαίνει πόλεμο, δείχνοντας έτσι την αρνητική στάση της Ελλάδας στο αίτημα του φασίστα .

Ο Ελληνισμός απάντησε στο κάλεσμα του ΟΧΙ , στην σκέψη του αγνού πολέμου για υπεράσπιση της Ελευθερίας του ήταν εκεί , έτοιμος να αποδείξει ότι είναι άξιος να διαφυλάξει την κληρονομιά των προγόνων του. Από την Κύπρο συγκεκριμένα 6000 εθελοντές έσπευσαν να βοηθήσουν την μητέρα πατρίδα, μαζεύτηκαν 350000 λίρες και 15000 δακτυλίδια αρραβώνων καθώς ο καθένας προσπαθούσε να βοηθήσει όπως μπορεί.

Το μήνυμα του θρυλικού ‘’ ΟΧΙ ‘’ πρέπει να αποτελεί μια υπενθύμιση για εμάς, αυτές τις δύσκολες εποχές . Μια υπενθύμιση για το τι είμαστε, ποιά είναι η καταγωγή μας και για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνεχόμενες απειλές κατά του Ελληνισμού. Όπως και το 40’ έτσι και σήμερα χωρίς κανένα φόβο να αρνηθούμε . Ο Έλληνας δεν σκύβει το κεφάλι.

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ

ΖΗΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ!28oktobri

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>