«

»

Αυγ 14

11 χρόνια περάσανε από την τραγωδία του Ήλιος

Σοκ προκάλεσε η απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας να αθωώσει τους κατηγορούμενους για την υπόθεση του αεροπορικού δυστυχήματος της Ήλιος, της τραγωδίας που έφερε το θάνατο 121 συνανθρώπων μας, αποδεκατίζοντας ολόκληρες οικογένειες το μαύρο καλοκαίρι του 2005.

Οι σοφοί των Κυπριακών Δικαστηρίων βρήκαν την εύκολη λύση, φορτώνοντας την ευθύνη στους νεκρούς πιλότους του αεροσκάφους, αθωώνοντας τους άλλους πέντε κατηγορούμενους από 1190(!), που αποτελεί ακόμη ένα ρεκόρ που κατακτάται κατά τη διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια.

Για ακόμη μια φορά, η πίστη του πολίτη στο πολιτικό και δικαστικό σύστημα κλονίζεται, με τους πραγματικούς υπαίτιους να εξαγνίζονται από τις βαρύτατες ευθύνες που φέρουν για την αεροπορική τραγωδία. Κάποιοι δε,  όπως ο τότε Υπουργός Συγκοινωνιών, Χάρης Θράσου, στον οποίο το πόρισμα δεν αποδίδει ευθύνες, «τιμωρούνται» αναλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις όπως αυτή του Προέδρου της ΑΗΚ.

Η Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση Τόλμη καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, που όχι μόνο δεν δικαιώνει τις ψυχές των 121 θυμάτων αλλά προσβάλει αυτές και τους συγγενείς τους, όπως και τον Κύπριο πολίτη που έχει εμπιστευτεί κάποιους ανθρώπους στις κρίσιμες θέσεις άσκησης της δικαστικής εξουσίας. Μήπως αυτή η κατάσταση αποτελεί προοίμιο του δικαστικού αγώνα που θα γίνει για την τραγωδία στο Μαρί;

Μπορεί η αναξιοκρατία και τα συμφέρονται να έχουν αλώσει το κυπριακό δικαστικό σύστημα αλλά υπενθυμίζουμε σε αυτούς που εγκλημάτισαν εις βάρος εκείνων των αθώων ανθρώπων και κοιμούνται τώρα τον ύπνο του δικαίου πως «ΕΣΤΙ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ’ΟΡΑ!»

Εκ του ΔΣ,

Α.Φ.Κ. Τόλμη

hlios

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>